Studien för att utvärdera appen Tät® II pågår!

Appen Tät® II är utvecklad för behandling av bland- och trängningsinkontinens hos kvinnor. Trängningsinkontinens innebär läckage i samband med trängningar (plötslig kissnödighet). Vid blandinkontinens förekommer urinläckage både i samband med trängningar och vid ansträngning (hosta, hopp, motion).

Appen Tät® II innehåller information, råd om egenvård samt träningsprogram för dessa typer av inkontinens. Det finns olika övningar för blåsan (blåsträning), för bäckenbotten (knipträning) samt ett avsnitt om psykologiska faktorer som kan påverka inkontinens. Programmet är interaktivt, det finns också möjligheter att ställa in påminnelser och få statistik.

Appen Tät® II, som har en grön ikon,   finns på App Store och Play Butik. När Tät® II-studien pågår finns appen endast tillgänglig för allmänheten i en begränsad version med information och låsta behandlingsprogram.

Deltagare i Tät® II-studien lottas till en grupp som får tillgång till appen med information eller till en grupp som får tillgång till appen med behandlingsprogram. Efter tre månaders användning jämförs resultaten mellan grupperna. Gruppen som haft appen med information får sedan tillgång till behandlingsprogrammen.

För att vara med i studien ska du ha urinläckage minst två gånger per vecka. Du ska ha haft besvär av läckage i samband med trängningar under minst ett år. Du ska vara kvinna och 18 år eller äldre. Du får inte vara gravid. Du behöver också ha tillgång till en smartphone med programversion iOS 8.0 eller nyare (iPhone) eller 4.0.3 eller nyare för Android.

Läs mer i forskningspersoninformationen om vad som krävs för att delta i studien.  Det är inte längre möjligt att anmäla sig till studien, studien pågår!