Frågor och svar om appen

Frågor och svar om appen

Fråga: Jag vill inte att telefonen ska ringa när jag gör min träning, hur undvika det?

 

Svar: Gå till telefonens Inställningar och aktivera tillfälligt telefonens flygplansläge. Glöm inte att avaktivera flygplansläget när du tränat klart!

 

Fråga: Jag tycker att det är besvärligt att behöva logga in för att komma åt appen varje gång telefonen ringt eller något annat gjorts så att jag lämnat appen. Hur göra för att slippa de upprepade inloggningarna?

 

Svar: Gå till appens (Obs! Inte telefonens generella inställningar denna gång!) Inställningar och avaktivera Säkerhetskod. Du kommer då också tillbaka direkt till där du senast var innan du gick ur appen.

 

Fråga: Jag får inga påminnelser om att träna, vad göra?

 

Svar: Påminnelsefunktionen i appen använder sig av så kallade notiser för att kunna spela upp ljud och visa påminnelser. För att påminnelserna skall fungera korrekt måste appen få tillåtelse att visa notiser och därför visas nedanstående bild första gången appen körs:

 

Skärmbild

Om vid installationen valdes ”Tillåt inte” och man senare kommer på att träningspåminnelser önskas gå till appens inställningar och ändra där Inställningar -> Notiser -> välj ”Tillåt notiser

 

Om iPhone

Fråga: Jag vill ladda hem appen från App Store. Hur gör jag?

Svar: Gå in på App Store via telefonen. Skriv in ordet inkontinens i sökrutan. Du kommer då att få fram en app med namnet Tät, Umeå universitet, Medicin. Klicka på installera, eventuellt ombedes du då att skriva in lösenordet för ditt AppleID.

 

Fråga: Jag försöker ladda hem appen men det går inte och jag får besked att jag har iOS 4. Vad göra?

 

Svar: iOS är det operativsystem, det program som styr telefonens alla grundfunktioner. För att vår app ska fungera måste man i sin iPhone ha ett nyare operativsystem inladdat, iOS 5 eller iOS 6. Att byta operativsystem till ett nyare är inte särskilt svårt men känner du dig osäker ta gärna hjälp av tekniskt kunnig person i din omgivning.

 

Om Androidtelefoner

 

Fråga: Jag vill ladda hem appen från Google Play Butik. Hur gör jag?

Svar: Gå in på Google Play Butik via din Androidtelefon. Skriv in ordet tät eller inkontinens i sökrutan. Du kommer då att få fram en app med namnet Tät, Umeå universitet, Medicin. Klicka på installera. ’

 

Fråga: Jag får inte fram menyerna till appens olika delar, hur hitta menyerna? 

 

Svar: Meny funktionen varierar på olika Android telefoner. På vissa finns en ”Menu” knapp på telefonen för att komma åt applikationernas menyer, se följande bild.

 

 

Men det är också vanligt att man har så kallade ”Soft buttons”, det vill säga att man trycker på en meny symbol på skärmen. Symbolen kan ligga både övre och nedre kant för applikationen. Exempel med menyn uppe till höger kommer från en Sony mobil, se följande bild.

 

 

Eller nertill som på vissa Samsungmodeller – prova att trycka med finger nere till vänster, se följande bild

 

 

 

Detta bör leda till att menyn kommer upp som på följande bild

 

 

Fråga: När jag avslutat Övning 6 och vill gå vidare med de Avancerade övningarna, hur gör jag?

 

Svar: Gå till appens Inställningar och markera där att Avancerade övningar ska visas.

 

 

Fråga: Om jag vill efterregistrera att jag genomfört en övning utan att ha appen igång, hur går det till?

 

Svar: Välj menyalternativet Statistik, och välj den Övning du befinner dig på. Redigera där antal körningar genom att klicka på +-knappen.